Onze trouwringen zijn in verschillende goudlegeringen leverbaar.

Met de sterk gestegen goudkoers de afgelopen jaren zijn trouwringen aanzienlijk duurder geworden. AllianceRingen™ heeft daarom vele mogelijkheden die passen bij ieder budget. Voor de kwaliteit of uitstraling van de ringen maakt het tegenwoordig niets meer uit. De moderne machines maken het mogelijk dat er haast geen kleurverschil meer is in geelgoud. Bij witgoud is er geen enkel verschil waarneembaar.

Kleuren en karaat.

Geel goud.

Des te hoger het goud gehalte in de ring des te donkerder de geel kleur is.

Wit goud

Witgoud wordt standaard gerhodineerd afgeleverd. Deze laag zorgt ervoor dat uw ring(en) een platina achtige kleur krijgt. Dit laagje zal na verloop van tijd verdwijnen door slijtage en zal de oorspronkelijke witgouden kleur weer te zien zijn. Al naar gelang u de keuze heeft gemaakt, met of zonder rhodium legering (alleen 14K) zal er een licht gele verkleuring optreden. Dit is echter geheel natuurlijk bij beide legeringen. Ook kunnen er lichte tintverschillen ontstaan in bijvoorbeeld groeven of freeslijnen waar het rhodium niet slijt. Dit valt met polijsten altijd weer ongedaan te maken. U kunt uw ringen ook zonder rhodiumlaag laten afleveren. Palladium is sinds begin 2023 niet meer leverbaar.

 

Rosé goud.

Rosé goud bevat dezelfde gehalte goud als geel goud. Rosé goud krijgt zijn kleur doordat het meer koper in de legering zit dan zilver en zink. Het hoger gehalte rosé goud zal meer een perzik kleur krijgen omdat er meer goud in zit. Het lage gehalte rosé goud heeft meer koper in zijn gehalte en komt dus meer roze over.

 

24 karaat fijngoud/puur goud (999)

Fijngoud of 24K goud bestaat uit 999 (99,9%) delen goud van de 1000 delen. Fijngoud is van nature erg zacht en nauwelijks geschikt om sieraden van te maken, aangezien het erg buigzaam is en zeer krasgevoelig.

22 karaat goud (916).

Bij 22 karaats goud (91,6% zuiver goud) gaat het vaak om Indiase of Aziatische sieraden. Door het hoge goudgehalte zijn ze relatief zacht en hebben een intense gele kleur.

18 karaat goud (750).

Sieraden van 18 karaats goud (75% zuiver goud) worden vaak gekocht in het buitenland, Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse landen hebben vaak een voorkeur voor 18 karaats gouden juwelen. Die zijn iets geliger en ‘warmer’ van kleur dan de wat lichtere sieraden van bv 14K.

14 karaat goud (585).

Goud met de aanduiding 14 karaat (58,5% zuiver goud) is het meest voorkomende gehalte in Nederland. Deze legering is wat bleker dan bij de hogere goudgehaltes. Bij witgoud is er echter geen verschil waarneembaar.

9 karaat  (375).

Sieraden met een aanduiding 9 karaat (37,5% fijn goud) mag officieel geen goud worden genoemd in Nederland. In Duitsland, Engeland en veel andere landen, echter wel en is het een veel voorkomende legering voor sieraden. Het “geelgoud” is vaak wat wat warmer van kleur aangezien er meer koper wordt gebruikt in deze legering.

De “witgoud” legering is echter bij AllianceRingen™ qua kleur identiek aan 14K ringen. Dit komt o.a door het edelmetaal palladium wat wij in de legering verwerken.

8 karaat  (333).

Idem als 9 karaat legering echter met 33,3% fijngoud. AllianceRingen™ legeert ook hier palladium in haar witte ringen.

Eigenschappen

Doordat goud van nature zacht is zullen er altijd beschadigingen van buitenaf optreden, indien het sieraad met hardere materialen in aanraking komt. Dit is van toepassing op alle legeringen. Dit heeft niets met de kwaliteit te maken. AllianceRingen legeert haar goud altijd tot de hoogst haalbare hardheid (150 V). Dergelijke beschadigingen vallen niet onder de garantie.

Ringen die gematteerd zijn zullen al naar gelang de omgang na verloop van tijd hun mattering verliezen. Dit valt echter voor de meeste modellen te herstellen met een SCOTCH schuurmatje. Een gepolijste ring (glanzend) kan in vrijwel alle gevallen door uw juwelier weer volledig gepolijst worden. Mogelijk zijn hier kosten aan verbonden.

Op alle legeringen is onze levenslange garantie van toepassing.

Verantwoord goud.

AllianceRingen vervaardigt haar ringen uit verantwoord goud volgens de OECD normen. Ook haar partners in de supply chain voldoen aan deze eis. Het door de OECD uitgegeven Due Diligence rapport kunt hier downloaden.